Werkwijze

Tijdens het 1e gesprek wordt geinventariseerd wat uw hulpvraag is op eetgebied. Wat zijn uw ervaringen en wat heeft u al geprobeerd om dit op te lossen. Wat is uw doel?

 

Daarna proberen we inzicht te krijgen : hoeveel en wat gebruikt u, hoeveel heeft u nodig? Tijdens de consulten vinden in de meeste gevallen ook metingen plaats. Naast het meten van lengte en gewicht kan ook een lichaamsmeting met behulp van een 4-punts impedantiemeting plaatsvinden. Hiermee kan de lichaamsamenstelling bepaald worden voor o.a. vet- vocht en spiermassa.

 

Als we het probleem helder hebben dan zoeken we  samen naar haalbare veranderingen binnen uw persoonlijke omstandigheden, die u vooral op lange termijn vast kunt houden. Met kleine stappen naar grote doelen. Hiermee wordt immers de basis gelegd om uw gezondheid blijvend te verbeteren.
Soms lukt het niet om met voeding uw gezondheidsklachten weg te nemen, maar kan het wel mogelijk zijn om chronisch medicijngebruik te verminderen of om de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Tijdens de controle afspraken bespreken we hoe het gaat en welke stap vervolgens genomen kan worden om het doel te bereiken.

 

Maak nu een afspraak »